ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 Κ.Σ. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ EVRIPIDOU.GR
1 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΡΟΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό και τη φλούδα του λεμονιού, τη σκελίδα σκόρδου, κομμένη στα τρία, το αλάτι, το πιπέρι, το μεσογειακό μείγμα βοτάνων και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το φιλέτο κοτόπουλου με λίγη από την μαρινάδα και το αφήνουμε για 15 λεπτά να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου. Ψήνουμε το φιλέτο σε ένα σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και την πιπεριά Φλωρίνης κομμένα σε μακρόστενες φέτες και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα ψητά λαχανικά. Προσθέτουμε λίγη ρόκα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα.