ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Σταμάτη Ευσταθίου

Hμέρα προβολής 04/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

Για 4 άτομα

YΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μπαρμπούνια
  • 200 γρ. μύδια
  • 200 γρ. κυδώνια
  • 150 γρ. ντομάτα κονκασέ Ρummaro
  • 150 γρ. πατάτες
  • 150 γρ. κολοκυθάκια
  • 150 γρ. καρότα
  • 80 γρ. σέλινο
  • 1 σφην. ξίδι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 γρ. κρόκο Κοζάνης
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα θαλασσινά και τα λαχανικά. Σωτάρουμε τα όστρακα σε κατσαρολάκι και σβήνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε καρότα και κολοκυθάκια σε ροδέλες, πατάτες σε κύβους, το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια και έπειτα την ντομάτα κονκασέ. Από πάνω ξαπλώνουμε τα ψάρια και ρίχνουμε με νερό (ίσα ίσα να φτάνει τα ψάρια) και τέλος το χύμο λεμονιού και το σαφράν.
Μετά από 15 λεπτά, αφού έχει ξεκινήσει ο βρασμός, αφαιρούμε τα ψάρια και τα όστρακα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να  μαλακώσουν τα λαχανικά.
Τέλος αφαιρούμε και τα λαχανικά, περνάμε το ζωμό από σίτα και σερβίρουμε. Τα λαχανικά, τα ψάρια και τα όστρακα και προσθέτουμε όσο ζουμάκι θέλουμε.