ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/12/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Χρήστο Παπαγεωργίου
Ημερομηνία προβολής 10/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
Για τις τηγανίτες:
- 100 γρ. γαλοπούλα Fouantré Ifantis
- 250 γρ. πολέντα
- 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
- ¼ φλ. γάλα
- 2 αβγά
- ¼ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 μήλο πράσινο τριμμένο
- Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
Για τη σάλτσα βατόμουρο:
- 1 φλ. τυρί κρέμα
- ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
- ¼ φλ. μαρμελάδα βατόμουρο
Για τη σάλτσα σύκου:
- 250 ml ξινόγαλα
- ¼ φλ. μαρμελάδα σύκου
- ¼ φλ. χυμό πορτοκαλιού
- ¼ κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αβγό, το γάλα, το σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 5 κ.σ. πολέντα και ανακατεύουμε. Η πολέντα φουσκώνει, οπότε καλό είναι να την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα μας μέχρι να γίνει σφιχτό χωρίς πολλά υγρά. Κόβουμε την γαλοπούλα κυβάκια και τρίβουμε το μήλο στον τρίφτη και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Αν το μείγμα αραιώσει πολύ από τα ζουμιά του μήλου, προσθέτουμε λίγο ακόμα πολέντα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο μείγμα μας. Το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.
Για τη σάλτσα σύκου: ανακατεύουμε το ξινόγαλα με τη μαρμελάδα σε ένα μπολ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και το αλάτι.