ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΝΤΙΠ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ & ΝΤΙΠ ΣΟΓΙΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Χρήστο Τζιέρα
ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. φιλετάκια κοτόπουλου Ifantis
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
  • 500 ml ηλιέλαιο
Για το κουρκούτι:
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι & λάιμ
  • 1 κ.γ. φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • Ασπράδι από 1 αβγό
  • 2 κ.σ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι 
  • 170 γρ. σόδα αναψυκτικό
  • Αλάτι- πιπέρι
Για το ντιπ μουστάρδας:
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα 
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
 
Για το ντιπ σόγιας:
  • 100 ml σόγια σος
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. χυμό λάιμ
  • 1 κ.γ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα φιλετάκια κοτόπουλου:
Φτιάχνουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, τα φιστίκια Αιγίνης, το ξύσμα από λάιμ και το ξύσμα από λεμόνι, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ, το ασπράδι αβγού, το κεφαλοτύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη σόδα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν χυλός. Αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου. Τα περνάμε από το αλεύρι, έπειτα από το κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το ντιπ μουστάρδας:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Για το ντιπ σόγιας: 
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη σόγια, την καστανή ζαχαρη , τον κόλιανδρο, το τζίντερ τριμμένο, το χυμό λάιμ και βράζουμε για 3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε τα 2 ντιπ μουστάρδας με τα φιλέτα κοτόπουλο.