ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΔΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη μαγείρισσα Σοφία Μπαδά

Ημερομηνία προβολής 22/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο 
  • ½ κ.σ. ρίγανη ξερή & φρέσκια
  • ½ κ.σ. δυόσμο ξερό & φρέσκο
  • 200 γρ. ψίχα ψωμιού 
  • 1 σφην. ξύδι 
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε καλά. Βάζουμε σε ένα μπολ το κιμά, το σκόρδο και το κρεμμύδι, το ψωμί, τη ρίγανη και το δυόσμο, λάδι, ξύδι, αλάτι – πιπέρι και ζυμώνουμε όσο να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας για περίπου 10 λεπτά. Ιδανικά αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί ο κιμάς για 30 λεπτά, αλλιώς πλάθουμε κατευθείαν τους κεφτέδες. Περνάμε τους κεφτέδες από αλεύρι και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Στην αρχή του τηγανίσματος και μέχρι να ροδίσουν από τη μια πλευρά δεν τους γυρίζουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να τους ψήσουμε και στη σχάρα. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.