
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/11/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
650 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ TETRAGONO NO6
300 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΧΟΙΡΙΝΟ
300 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
1 ΦΛ. ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
500 ML ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
2 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι και τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σωτάρουμε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά και το σκόρδο. Ρίχνουμε το κύμινο, τη δάφνη, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, έπειτα βάζουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί, για περίπου 30 λεπτά.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα κιμά.