ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/11/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1½ ΚΙΛΟ ΑΡΝΙ ΜΠΟΥΤΙ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
3 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
200 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
400 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
4 ΚΑΡΟΤΑ
10 ΠΑΤΑΤΕΣ BABY
200 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΙΤΣΕΣ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ
200 ΓΡ. ΑΡΑΚΑ
25 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
3 Κ.Σ. ΣΑΛΤΣΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΔΥΟΣΜΟΥ:
½ ΜΑΤΣ. ΔΥΟΣΜΟ
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
50 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
100 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα:
Βάζουμε στο μούλτι το δυόσμο, το ελαιόλαδο, τα φουντούκια, το κεφαλοτύρι και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και βούτυρο και θωρακίζουμε τις μπουκιές αρνιού, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά, για μιάμιση ώρα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο αρνί το μπρόκολο, τα καρότα, τις πατάτες, τα ντοματίνια, τον αρακά, και αλατίζουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, προσθέτουμε 3 κουταλιές από την σάλτσα δυόσμου και ανακατεύουμε.