
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/11/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
400 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
160 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΚΡΥΟ)
2 ΑΒΓΑ
150 ΓΡ. ΦΥΛΛΑ ΣΠΑΝΑΚΙ
AΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI ΤΡΙΜΜΕΝΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
10 ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΑLMITO
100 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
2 ΑΒΓΑ
200 ML ΓΑΛΑ
200 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
EKTEΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, το σπανάκι, το βούτυρο, τα αβγά και χτυπάμε με το φτερό για λίγα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο, για 30 λεπτά.
Έπειτα την απλώνουμε σε μία φόρμα για τάρτα με διάμετρο 28εκ., έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 20 λεπτά. Αφού ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε πάνω στη βάση της τάρτας το τριμμένο τυρί havati, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πικάντικες γεμιστές πιπεριές καρδούλες, κομμένες στη μέση. Βάζουμε σε ένα μπολ το κεφαλοτύρι, τα αβγά, το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν κρέμα. Απλώνουμε πάνω στην τάρτα την κρέμα και την ψήνουμε ξανά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.