ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ, ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
500 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ No 6 ΜΑΚΒΕΛ
1 ΚΙΛΟ ΜΥΔΙΑ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ
½ ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
1 ΜΙΚΡΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
30 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
¼ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
Για τα σπαγγέτι με μύδια και πολύχρωμες πιπεριές
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιολαδο και το βούτυρο και βάζουμε τα μύδια. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να αχνιστούν, για 3-4 λεπτα σε δυνατη φωτιά, μέχρι να ανοίξουν. Αφαιρούμε τα ανοιχτά αχνιστά μύδια, στο ζουμί τους προσθέτουμε τις πολύχρωμες πιπεριές, το κρεμμύδι, τη ντομάτα και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στο τέλος ρίχνουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα αχνιστά μύδια, τα μακαρόνια, τον μαϊντανό, το πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.