ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Εύη Τσουμάκη
Ημέρα προβολής 20/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για ταρτιέρα 24 εκ.
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. βούτυρο Lurpak
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. βούτυρο Lurpak (για άλειμμα)
Για τη γέμιση:
- 2 πράσα
- 400 γρ. κολοκυθάκια
- 250 γρ. μπουκέτα μπρόκολο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 αβγά
- 350 ml Arla κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. Arla τυρί Gouda
- 150 γρ. Arla τυρί Havarti
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο και το γιαούρτι, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει η ζύμη. Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο, για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα πράσα ψιλοκομμένα, για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε. Ζεματίζουμε τις φουντίτσες μπρόκολο, σε αλατισμένο νερό, για 5 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα ζεματισμένα μπουκετάκια μπρόκολο, τα σωταρισμένα πράσα και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα. Ανοίγουμε τη ζύμη με το χέρι, την απλώνουμε στην ταρτιέρα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε τη γέμιση στην τάρτα και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά.