ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ & ΝΤΟΜΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Στράτο Χατζηιωαννίδη

Ημέρα προβολής 28/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Ρευστή μαργαρίνη Βιτάμ Culinesse
  • 1/2 κιλό ντοματίνια τσέρι
  • 1 ½ φλ. ανθότυρο
  • 1 ½ φλ. φέτα
  • 150 γρ. μορταδέλα Ifantis
  • 2 αβγά
  • ½ φλ. λιαστή ντομάτα
  • ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε με ρευστή μαργαρίνη την ταρτιέρα. Στρώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα και το τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνειά του. Το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Τη βγάζουμε και την πατάμε ελαφρώς για να πέσει.
Κόβουμε ζαράκια τη μορταδέλα και σε τηγάνι με ελαιόλαδο τη σωτάρουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε τα ντοματίνια (τα μικρά ολόκληρα, τα μεγάλα κομμένα στη μέση), αλάτι, φρέσκο θυμάρι και ρίγανη και σωτάρουμε για 5 λεπτά για να ενωθούν τα αρώματα.
Πολτοποιούμε την λιαστή ντομάτα στο μούλτι. Σε ένα μπολ ενώνουμε τη φέτα με το ανθότυρο, την πολτοποιημένη λιαστή ντομάτα, χτυπάμε τα δύο αβγά με λίγο πιπέρι και τα αναμειγνύουμε κι αυτά με τα τυριά.
Στη μισοψημένη σφολιάτα βάζουμε το μείγμα τυριών σαν βάση, από πάνω τα ντοματίνια με τη μορταδέλα και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 170-175 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.