ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 26-28 ΕΚ.
250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
120 ML ΓΑΛΑ
3 ΑΒΓΑ
50 ML ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
250 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
100 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
2 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με το γάλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εκτός μίξερ, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ψιλοκομμένο havarti, τον μαϊντανό, τη φρέσκια ρίγανη, το σχοινόπρασο, τα τριμμένα φουντούκια και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα, απλώνουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά. Ελέγχουμε αν το κέικ είναι έτοιμο, τρυπώντας το με ένα μικρό μαχαιράκι στο κέντρο του.
Όταν το αλμυρό κέικ είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.