ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΜΕ MHΛΟ & ΚΡΑΜΠΛ ΑΜΥΓΔΑΛΟ-ΦΙΣΤΙΚΙ

Aπό τον Pastry Chef Χρήστο Παπαδογιάννη

ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΜΕ MHΛΟ & ΚΡΑΜΠΛ ΑΜΥΓΔΑΛΟ-ΦΙΣΤΙΚΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/12/2016

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

350 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
380 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ (ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΙ)
250 ML ΓΑΛΑ
8 ML ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑ
7 ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΝΦΙ ΜΗΛΟΥ:
300 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
300 ML ΝΕΡΟ
350 ΓΡ. ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
1 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΜΠΛ ΑΜΥΓΔΑΛΟ-ΦΙΣΤΙΚΙ:
300 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
300 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
300 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
100 ΓΡ. ΠΟΥΔΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
150 ΓΡ. ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ (ΨΙΧΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα μαστίχας:
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε τις μουλιασμένες και στραγγισμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά στο μπολ με τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει μους.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις κρυώσει η μους την ενσωματώνουμε στην σαντιγί, προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας και ανακατεύουμε.

Για το κονφί πράσινου μήλου:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σιρόπι. Προσθέτουμε την κανέλλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

Για το κραμπλ αμύγδαλο-φιστίκι:
Βάζουμε σε ένα μπολ την πούδρα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει η ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει. Έπειτα ρίχνουμε τα κομμάτια της ζύμης, ακανόνιστα τρίβοντάς τα με το χέρι, σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Για το σερβίρισμα:
Μοιράζουμε σε ποτήρια το κραμπλ αμύγδαλο-φιστίκι. Προσθέτουμε το κονφί μήλου και τη μους μαστίχας. Βάζουμε άλλη μία στρώση από το κραμπλ και το κονφί μήλου και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.