ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΦΕΤΑ

Aπό τον Νomad Chef Aνδρέα Λαγό

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΦΕΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

400 ΓΡ. ΠΕΝΝΕΣ ΤΕΤRAGONO
300 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
400 ΓΡ. ΦΥΛΛΑ ΣΠΑΝΑΚΙ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΡΑΘΟ
200 ΓΡ. ΦΕΤΑ
200 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
100 ΓΡ. ΑRLA ΤΥΡΙ HAVARTI LIGHT
1 Κ.Σ. ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
2 Κ.Σ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΜΑΥΡΟ & ΛΕΥΚΟ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΣΟΥΣΑΜΙ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό.
Σωτάρουμε, σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ, τον κιμά κοτόπουλου, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μείγμα μπαχαρικών και αλατίζουμε. Έπειτα βάζουμε το σπανάκι, το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Στο τέλος ρίχνουμε τις βρασμένες πέννες και ανακατεύουμε.
Θρυμματίζουμε σε ένα μπολ τη μισή φέτα, την αναμειγνύουμε με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με τις πέννες. Τα αφήνουμε για 1 λεπτό στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τον μάραθο και τον μαϊντανό, λίγη κρέμα γάλακτος, λίγο νερό από τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο havarti, πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο άσπρο και μαύρο σουσάμι και σερβίρουμε.