ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΠΕΝΤΖΟΦΑΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Μάριο Γλύκα

Ημερομηνία Προβολής: 24/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 5 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • 2 μεσαίες μελιτζάνες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
  • 600 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας Pummaro
  • 1 κ.γ. μπούκοβο ή 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 1 ποτ. λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές σε ελαιόλαδο. Όταν μαραθούν Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα ανακατεύουμε όλα μας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ του. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τον πελτέ.

Αν θέλουμε να το κάνουμε καυτερό βάζουμε το μπούκοβο ή μια καυτερή πιπεριά. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και τριμμένο μαϊντανό.