ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΑΡΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ, ΠΑΤΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΤΥΡΙ & ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ
1 ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΑΡΕ (ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΟΠΗΣ)
6 ΦΕΤΕΣ ΠΡΟΣΟΥΤΟ FERRANO IFANTIS
2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΨΗΜΕΝΕΣ
40 ΓΡ. ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
200 ML ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ
50 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
80 ΓΡ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 Κ.Σ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
1 ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ
2 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
Για το αρνίσιο καρέ με προσούτο
Θωρακίζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το δενδρολίβανο. Αφαιρούμε τα αρνίσια καρέ, τα τυλίγουμε με προσούτο και τα σωτάρουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το πράσινο μήλο, τον ζωμό βοδινού, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει. Στο τέλος ρίχνουμε τη μουστάρδα με μέλι, και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το αρνίσιο καρέ με ψητές πατάτες προσθέτουμε το τυρί κρέμα με μυρωδικά γαρνίρουμε με φρέσκο δενδρολίβανο και φρέσκια ρίγανη.