ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/03/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία προβολής 27/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φιλέτο ψαριού (βακαλάο ή γαλέο)
  • 1 μεγάλη πατάτα 
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 πράσο

Για τη σος:

  • 1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο Άλτις
  • Χυμό από 2 λεμόνια 
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real, 
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ ματσ. μαϊντανό 
  • 1 κλων. σέλινο
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το φιλέτο ψαριού, το καρότο, την πατάτα και το πράσο σε κομμάτια, αλατίζουμε και τα βάζουμε στον ατμομάγειρα, χωριστά το ψάρι από τα λαχανικά. Πάνω στο ψάρι μας απλώνουμε φέτες λεμονιού.
Βάζουμε σε μπλέντερ σκόρδο, ρίγανη, σέλινο, μαϊντανό, χυμό λεμονιού, μαγιονέζα, ελαιόλαδο, αλάτι και χτυπάμε όσο να έχουμε μια κρεμώδη σος.
Σερβίρουμε το ψάρι και τα λαχανικά περιχύνοντας με τη σος.