ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 31/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 1/3 ματσ. μαϊντανός
  • 1 ματσ. βασιλικό πλατύφυλλο
  • ½ ματσ. δυόσμο
  • ½ ματσ. εστραγκόν
  • 1 λεμόνι
  • 200 γρ. παρμεζάνα
  • 1 ζωμό κότας KNORR «Σπιτικός»
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο FLORA
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βράζουμε άφθονο νερό και προσθέτουμε το ζωμό κότας ανακατεύοντας για να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια και αφήνουμε να βράσουν.

Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά και το φρέσκο κρεμμυδάκι

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη με βούτυρο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε 1 κλωναράκι θυμάρι το οποίο θα αφαιρέσουμε πριν σερβίρουμε.

Παίρνουμε τα μακαρόνια λίγα λίγα από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε κατευθείαν στο τηγανι μαζί με τα ζουμιά τους.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμμένα μυρωδικά στις αναλογίες που θέλουμε ανακατεύουμε να πάνε παντού τα μυρωδικά, προσθέτουμε μπόλικες φλίδες παρμεζάνας, λίγο ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με μερικές φλίδες παρμεζάνας και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.