ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 03/03/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακ. πέννες
- 1 ματσ. μαϊντανό
- 150 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
- 100 γρ. καρύδια
- 1 σκελ. σκόρδο
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πέννες. Εντωμεταξύ φτιάχνουμε την σάλτσα πέστο: ρίχνουμε στο μούλτι το σκόρδο και τα καρύδια και τα χτυπάμε. Μόλις λιώσουν ρίχνουμε χοντροκομμένο τον μαϊντανό, μαζί με τα κλωναράκια του. Χτυπάμε με μπόλικο ελαιόλαδο. Τέλος, ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
Όταν βράσουν τα ζυμαρικά τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το πέστο και σοτάρουμε για ένα λεπτό, ίσα ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.
Τη σάλτσα πέστο την διατηρούμε στο ψυγείο σε βάζο ή τάπερ που κλείνει αεροστεγώς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ζυμαρικά, σε ριζότο κ.ο.κ.