ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Γιώργο Φτάκλα
Hμέρα προβολής 05/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
- 200 γρ. γαλοπούλα ψητή Ferrano Ifantis
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 φινόκιο
- 2 μικρά καρότα
- 1 κολοκύθι
- 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 100 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά & μπαχαρικά
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μισοβράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό, τα κρυώνουμε, τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, το κρεμμύδι και αλατίζουμε. Προσθέτουμε το φινόκιο, το καρότο, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Στη συνέχεια βάζουμε το κολοκυθάκι, τη σάλτσα ντομάτας, την ψητή γαλοπούλα, κομμένη σε κυβάκια, και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τα σωταρισμένα λαχανικά με την ψητή γαλοπούλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε και γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τα βρασμένα ζυμαρικά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τέσσερις κουταλιές από τη σάλτσα ντομάτας με τέσσερις κουταλιές από το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε σε ένα ταψί τα γεμιστά ζυμαρικά και προσθέτουμε λίγο από το ζουμί που τα βράσαμε. Προσθέτουμε πάνω από τα γεμιστά κοχύλια το μείγμα της σάλτσας ντομάτας με το τυρί κρέμα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.