ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/03/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Σήφη Καραδάκη

Hμέρα προβολής 26/03/2014

ΥΛΙΚΑ

  • 4-5 κατεψυγμένες αγκινάρες Ifantis
  • 1 φλυτζ. ρύζι αρμπόριο
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 25 ml μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1/3 ματσ. μάραθο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 100 γρ. νωπό κρητικό ανθότυρο
  • 1 κύβο κότας Knorr
  • Ξύσμα λεμόνι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι στο μούλτι.  Σωτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, σε ένα τηγάνι τύπου γουόκ, με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες, το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε σταδιακά νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά ανακατεύουμε και βάζουμε ένα κύβο κότας.
Έπειτα ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το μάραθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη μαργαρίνη με βούτυρο και το ανθότυρο.
Σερβίρουμε με μάραθο, ανθότυρο, ξύσμα λεμονιού και πιπέρι.