ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/12/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Παναγιώτη Φράγκο
Ημερομηνία προβολής 17/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 750 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- Σιρόπι ζάχαρης
- Triple Sec
- Πράσινο τσάι Lipton Green Gunpowder Tea
Για το γαρνίρισμα:
- Mούρα
- Φλούδα πορτοκαλιού
- Φύλλα δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σερβίρουμε στο κάθε ποτήρι 150 ml κόκκινο κρασί, 1 κ.σ. σιρόπι ζάχαρης, 1 κ.σ. triple sec, 1 φακελάκι πράσινο τσάι. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο ή κανονικά παγάκια μέχρι πάνω. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά στο κάθε ποτήρι με ένα κουτάλι. Γαρνίρουμε με μούρα, φλούδα πορτοκαλιού και φύλλα δυόσμου.
Το σιρόπι ζάχαρης είναι 1 μέρος ζάχαρη και 1 μέρος νερό. Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει, το βάζουμε σε βάζο που να κλείνει καλά και μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για πάνω από ένα μήνα.