ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο

Ημερομηνία Προβολής: 26/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. στριφτάρια
  • 8 μικρά καλαμαράκια
  • 100 γρ. φέτα
  • ½ καυτερή πιπεριά
  • 100 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • ½ φλ. κρασί ροζέ
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ βάζουμε τη φέτα και τη λιώνουμε με ένα πηρούνι.
Προσθέτουμε τη μισή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (αν μας αρέσουν οι πιο καυτερές γεύσεις μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερη).
Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε προσεκτικά τα καλαμαράκια με κουταλιές μείγματος και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα γεμισμένα καλαμαράκια, ίσα ίσα μέχρι να σφίξουν λίγο και να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το ροζέ κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά και τα αδειάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Βράζουμε τα στριφτούδια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.
Βγάζουμε τα καλαμαράκια από το φούρνο και τους αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.
Τοποθετούμε τα γεμιστά καλαμαράκια πάνω από τα στριφτούδια και τα περιχύνουμε με ζουμάκια από το ταψί που ψήθηκαν τα καλαμάρια.
Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, τριμμένο πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με το ίδιο ροζέ κρασί που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα.