ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Πόπη Τότσικα
Ημέρα προβολής 12/11/14
ΥΛΙΚΑ
  • ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 550 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
  • 8 ροδέλες ανανά σε κονσέρβα 
  • ½ κιλό ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους) 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • 4 κ.σ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • 6-7 μαρασκίνο
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε και κόβουμε τον ανανά σε μικρά κομμάτια. 
Πασπαλίζουμε τους ξηρούς καρπούς με την καστανή ζάχαρη. Έπειτα τους καβουρντίζουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς ή σε ένα τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν. Στη συνέχεια τους τρίβουμε ελαφρώς στο μούλτι. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί και να σφίξει. Βάζουμε τη σαντιγί για 2-3 ώρες στο ψυγείο, να κρυώσει. 
Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ τον ανανά και προσθέτουμε εναλλάξ το γιαούρτι με τη σαντιγί, τους ξηρούς καρπούς και το βύσσινο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. 
Διακοσμούμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια του γλυκού με ξηρούς καρπούς. Προσθέτουμε ροδέλες από ανανά, γλυκό βύσσινο και τα μαρασκίνο.