ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Pastry Chef Σταύρο Μπαλή
Ημέρα προβολής 21/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 80 γρ. βούτυρο Lurpak
- 80 γρ. ασπράδια αβγών
- 80 γρ. αλεύρι μαλακό
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- ¼ κ.γ. βανίλια σκόνη
Για τη διακόσμηση:
- 150 γρ. Arla κρέμα γαλακτος 36% λιπαρά (για σαντιγί)
- 2 μπάλες παγωτό σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το ασπράδι αβγού και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι, τη βανίλια και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν κρέμα. Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και την απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, φτιάχνοντας μικρά κομμάτια σε διάφορα σχήματα.
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω – κάτω, στους 200 βαθμούς, για 5 λεπτά. Μόλις οι άκρες τους αρχίσουν να ροδίζουν τα βγάζουμε αμέσως από το φούρνο. Αφήνουμε τις γλώσσες να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Σερβίρουμε σε ποτήρι μία μπάλα παγωτό σοκολάτα. Προσθέτουμε λίγη από τη σαντιγί και τοποθετούμε από πάνω τα μπισκότα.