ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/06/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Pastry Cook Αναστασία Μουτσούλα Μάρτη

YΛΙΚΑ
Για μια φόρμα για σαρλότ 18 εκ.
  • 28 σαβαγιάρ 
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55%
  • 250 ml Αrla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 350 ml Αrla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά (για σαντιγί)
  • 800 γρ. κομπόστα βύσσινου 
  • 1 σφην. λικέρ βύσσινo

Για τη σάλτσα βύσσινου:
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 φλ. χυμό βύσσινoυ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Για την κρέμα σοκολάτας:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Kόβουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Zεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 250 ml κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε στα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. 
Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα σοκολάτας.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα μία φόρμα. Ρίχνουμε λίγη ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας. Στραγγίζουμε την κομπόστα βύσσινου, αρωματίζουμε τα βύσσινα με λίγο από το λικέρ και τα βάζουμε στον πάτο της φόρμας.
Αλείφουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ με λικέρ βύσσινο και τα τοποθετούμε πάνω από τα βύσσινα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα. Απλώνουμε από πάνω μία στρώση από βύσσινα και άλλη μία στρώση σαβαγιάρ αλειμμένα με λικέρ βύσσινο. 
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει, τουλάχιστον για 6 ώρες. Αφού παγώσει αναποδογυρίζουμε τη σαρλότ σε μια πιατέλα. 
Αλείφουμε με λικέρ τα σαβαγιάρ μόνο από τη μέσα πλευρά, τα κολλάμε γύρω από το γλυκό και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα βύσσινα την επιφάνεια του γλυκού.
Για τη σάλτσα βύσσινου:
Διαλύουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ με λίγο από τον χυμό του βύσσινου. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τον υπόλοιπο χυμό, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, μ’ ένα σύρμα, μέχρι να πήξει ελαφρώς. 
Περιχύνουμε τη σαρλότ με τη σάλτσα βύσσινου και διακοσμούμε τυλίγοντας μία κορδέλα γύρω από τα σαβαγιάρ.