ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΗΛΑ & ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Νίκη Μηταρέα

Ημέρα προβολής 27/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μήλα κόκκινα
  • 2 αχλάδια
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 8 γαρύφαλλα
  • 1 ½ κρασί μαυροδάφνη
  • 4-5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½  φλ. αμύγδαλα
  • ½  φλ. φουντούκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα αχλάδια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Τα σωτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μαργαρίνη με βούτυρο, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την κανέλλα και τα γαρίφαλλα, σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και τα αφήνουμε να μαγειρεύτουν, σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν.
Όταν βράσουν, τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε την μαυροδάφνη να σιροπιάσει.
Σερβίρουμε τα φρούτα με γιαούρτι.
Περιχύνουμε με σος μαυροδάφνης και γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς.