ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΠΕΙΚΟΝ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Σολάκη
YΛΙΚΑ
Για τη ζύμη: 
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 55 γρ. βούτυρο Lurpak 
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 30-45 ml κρύο νερό
Για τη γέμιση:
  • 1 φέτα (2εκ.) κοτόπουλο καπνιστό Fouantre Ifantis
  • 200 γρ. μπέικον καπνιστό Ifantis
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 150 γρ. τυρί Arla Aυθεντικό Regato
  • 2 κλων. ρίγανη
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 100 ml Arla κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, λίγο αλάτι και το νερό. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. 
Για τη γέμιση:
Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια. Έπειτα ρίχνουμε το αλάτι, τη ρίγανη και το αλεύρι. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο ρεγκάτο, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για την τάρτα:
Βάζουμε μια λαδόκολλα κάτω και πάνω από τη ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα. Την τρυπάμε στην επιφάνεια με ένα πιρούνι και την προψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Αφού ψηθεί, βάζουμε τη γέμιση στην τάρτα. Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο και το μπέικον ψιλοκομμένο και την ψήνουμε ξανά στους 180 βαθμούς, για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια, λίγα ωμά μανιτάρια και τα μυρωδικά.