ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/04/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Δημήτρη Μελεμενή
Ημέρα προβολής 28/04/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
Για το Croque Monsieur:
- 8 μεγάλες φέτες ψωμί του τοστ
- 4 φέτες τυρί Arla Gouda
- 200 ml κρέμα γάλακτος Arla 36%
- 150 γρ. τυρί Arla Aυθεντικό Regato
- 2 κρόκους αβγού
- Πιπέρι
Για τα τραγανά chips λαχανικών:
- 100 γρ. κολοκύθια
- 100 γρ. καρότα
- 100 γρ. παντζάρια
- 400 ml σπορέλαιο (για τηγάνισμα)
- Αλάτι θαλασσινό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το Croque Monsieur:
Βάζουμε στο μούλτι την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους αβγών, το τριμμένο regato και χτυπάμε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα σφικτό ομοιογενές μείγμα.
Τοποθετούμε από μία φέτα τυρί gouda σε κάθε φέτα ψωμί του τοστ και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες 4 φέτες.
Καλύπτουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια κάθε ενός από τα 4 σάντουιτς με το μείγμα κρέμας γάλακτος, τυριού και κρόκων (Croque)
Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Για τα τραγανά chips λαχανικών:
Κόβουμε το καρότο το κολοκύθι και το παντζάρι σε λεπτές στρογγυλές φέτες.
Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, με ηλιέλαιο, σε μικρές δόσεις, για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Βγάζουμε τα λαχανικά σε απορροφητικό χαρτί και τα αλατίζουμε.
Σερβίρουμε το Croque Monsieur σε ένα μεγάλο πιάτο, μ’ ένα μπολ chips λαχανικών.