ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/04/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Άννα Αρκουλή
Ημερομηνία Προβολής: 10/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για την ταραμοσαλάτα:
- 60 γρ. λευκό ταραμά
- ¾ φλ. νερό
- ¾ φλ. χυμό λεμόνι
- ½ κρεμμύδι
- 1 κ.σ. άνηθο
- 300 γρ. καλαμποκέλαιο
Για τα πιτάκια με μυρωδικά:
- 2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. ζεστό νερό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι
Για τη γέμιση:
- 1/3 ματσ. μαϊντανό
- 1/3 ματσ. άνηθο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκελ. σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ταραμοσαλάτα βάζουμε στο μπλέντερ τον ταραμά, το χυμό λεμονιού, το νερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
Τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα και χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα ρίχνουμε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο. (Ίδια τεχνική σαν να κάνουμε μαγιονέζα).
Χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει και να αρχίσει να δένει η ταραμοσαλάτα. Προσθέτουμε λίγο άνιθο ψιλοκομμένο και χτυπάμε για μερικά ακόμα δευτερόλεπτα.
Για τα πιτάκια φτιάχνουμε μια ελαστική ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το ζεστό νερό λίγο λίγο ανακατεύοντας για να μη μας γίνει πολύ αραιή.
Ζεμώμόνουμε καλά και φτιάχνουμε μια ελαστική ζύμη και τη χωρίζουμε σε 7 κομμάτια.
Απλώνουμε αλεύρι στον πάγκο, βάζουμε το ένα από τα 7 κομμάτια, το ανοίγουμε λίγο με τα χέρια, πασπαλίζουμε με αλεύρι και από την πάνω πλευρά και με έναν πλάστη το ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο.
Ψιλοκόβουμε μαϊντανό, άνιθο και φρέσκο κρεμμυδάκι σε ένα μπολ.
Πασπαλίζουμε το ανοιγμένο ζυμάρι με 1-2 κουταλιές μυρωδικών.
Τυλίγουμε το ζυμάρι κυλινδρικά για να μας δώσει ένα ρολάκι και μετά το τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.
Πασπαλίζουμε το σαλιγκαράκι με λίγο αλεύρι και το ξανανοίγουμε με τον πλάστη σε μια κυλινδρική “κρέπα” έτσι ώστε τα μυρωδικά να μπουν μέσα στη ζύμη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι καίμε λίγο απαλό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε τα πιτάκια με την ταραμοσαλάτα.