ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/11/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Κυριάκο Μελά
Ημέρα προβολής 20/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 125 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 250 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 150 γρ. λουκάνικα γαλοπούλας Ιfantis
- 50 -100 γρ. γάλα
- ¾ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. αλεύρι
- 2 αβγά
- Αλάτι – πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
Για τη διακόσμηση:
- 2 καρότα ή 1 ματσ. μαϊντανό
- Τυρί κρέμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες.
Χτυπάμε στο μίξερ (στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα) τη μαργαρίνη με την παρμεζάνα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα ,το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και τέλος το μείγμα με τις πιπεριές και τα λουκάνικα και ανακατεύουμε. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, μοιράζουμε το μείγμα σε μικρές σιλικονούχες ή αντικολλητικές φόρμες και ψήνουμε στο φούρνο στους 175-180 βαθμούς, για 15-20 λεπτά. Επειδή το μείγμα θα φουσκώσει στο ψήσιμο γεμίζουμε τα φορμάκια στα ¾.
Κόβουμε και βράζουμε τα καρότα ή τον μαϊντανό και στη συνέχεια τα χτυπάμε στο μούλτι ξεχωριστά προσθέτοντας λίγο νερό για να γίνει πιο ρευστός ο πουρές και αλάτι. Αφήνουμε να κρυώσουν και ενώνουμε με τυρί κρέμα το καρότο ή τον πουρέ μαϊντανού. Με αυτό το χρωματιστό τυρί διακοσμούμε τα κεκάκια από πάνω.