ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 16/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 4 αβγά
- 2 λουκάνικα πολίτικα Ifantis
- 3 καρότα
- 120 γρ. Arla τυρί Ηavarti
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κλων. θυμάρι
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα καρότα και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα καρότα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σωτάρουμε τα πολίτικα λουκάνικα, μέχρι να βγάλουν τα λιπαρά τους.
Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά τους στο τηγάνι.
Ξαναβάζουμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε τα καρότα για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τα αβγά ολόκληρα, το havarti, τα πολίτικα λουκάνικα, αλάτι και πιπέρι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά τα αβγά, μέχρι να ψηθούν και να φαίνονται στο τηγάνι κομμάτια αβγού (όχι ομελέτα). Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με θυμάρι.