ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Πόπη Μπρέντμαρ
Ημερομηνία Προβολής: 15/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
YΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
- 12 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
- 6 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 5 φέτες καπνιστό ζαμπόν
- 5 φέτες μπέικον
- 5 αβγά βραστά
Για τη διακόσμηση:
- 3 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s
- 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- Μαρούλι ψιλοκομμένο
- 4 φέτες τυρί
- 1 αγγούρι
- 1 καρότο
- 4-5 ντοματίνια
- Άνηθο
- Μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το zαμπόν στο μπλέντερ, το αλέθουμε μέχρι να γίνει σαν πατέ και το αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ.
Κόβουμε τα βραστά αβγά σε κοματάκια και τα προσθέτουμε στο ζαμπόν
Βάζουμε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ και απο πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα μια παχιά στρώση από το μείγμα μας και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ψηθεί καλά
Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα με το τσιγαρισμένο μπέικον. Στρώνουμε πάνω από τη 2η στρώση ψωμιού μια στρώση μπέικον με μαγιονέζα και καλύπτουμε με ψωμί.
Ετοιμάζουμε άλλη μια δόση μείγματος μαγιονέζα με γιαούρτι σε αναλογία 3 προς 2 και αλείφουμε την τούρτα παντού.
Στολίζουμε την τούρτα ξεκινώντας από το ψιλοκομμένο μαρούλι που θα κολλήσουμε περιμετρικά.
Στην επιφάνεια της τούρτας προσθέτουμε 4 φέτες τυριού τυλιγμένες σε ρολάκι για να σχηματίσουμε ένα σταυρό. Διακοσμούμε σύμφωνα με το γούστο μας χρησιμοποιώντας σε διάφορους συνδυασμούς καρότο, αγγούρι, μαϊντανό.