ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΓΑΡΙΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
400 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
½ ΚΙΛΟ ΞΙΔΙ ΛΕΥΚΟ
5–6 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
3 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
10 -12 ΚΟΚΚΟΥΣ ΠΙΠΕΡΙ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΟΤΑ
½ ΚΙΛΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ:
4 ΦΥΛΛΑ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ
6 ΦΥΛΛΑ ΡΟΚΑΣ
2 Κ.Γ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ ΒΙΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το γαριδάκι. Στη συνέχεια βάζουμε σε στρώσεις το γαριδάκι με το αλάτι και το αφήνουμε στο ψυγείο να ψηθεί, για 10-12 ώρες. Έπειτα βάζουμε το ξίδι και το αφήνουμε, για ακόμα, 10-12 ώρες.
Στη συνέχεια το ξεπλένουμε, το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με ηλιέλαιο. Προσθέτουμε τη δάφνη, το καρότο, το σκόρδο και τους κόκκους πιπεριού.
Συνοδεύουμε το μαρινάτο γαριδάκι με την πράσινη σαλάτα. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι και σερβίρουμε.