ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 15 GOUGERES
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΩΝ GOUGERES:
200 ML ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ
200 ML ΝΕΡΟ
175 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
6 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
235 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
5 ΑΒΓΑ
200 ΓΡ. ARLA ΤΥΡΙ HAVARTI ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ & ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΗΛΟΥ:
5 ΜΗΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ
10-15 ΦΕΤΕΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ FERRANO IFANTIS
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
200 ΓΡ. ARLA ΤΥΡΙ HAVARTI
1/4 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
1/4 Κ.Γ. ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΡΔΑΜΟ
1/4 ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
1 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
1 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη των gougeres:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις αρχίσουν να ζεσταίνουν, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να βράσει και να φουσκώσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά και γρήγορα για να μην καεί το αλεύρι. Βάζουμε το σκεύος ξανά στη φωτιά για να φύγει η υγρασία. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, τη βάζουμε στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και χτυπάμε με το φτερό. Στο τέλος προσθέτουμε στη ζύμη το τριμμένο τυρί havarti και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε τα gougeres πάνω σε μια λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με αβγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 15 περίπου λεπτά.
Για τη γέμιση & τον πουρέ μήλου:
Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με βούτυρο, για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα καστανόχρυσο χρώμα. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε την τριμμένη κανέλλα, το γαρύφαλο και το τριμμένο κάρδαμο, για να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε λίγο νερό, την κρέμα βαλσαμικού, το μέλι και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, για να φύγουν τα υγρά και να δέσει ο πουρές. Παράλληλα κόβουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια και την ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα φύλλα φασκόμηλου για να βγάλουν το άρωμά τους και απλώνουμε τη γαλοπούλα σε απορροφητικό χαρτί.
Γεμίζουμε τα gougeres με τη γέμιση του μήλου και τη γαλοπούλα. Προσθέτουμε λίγο από τον πουρέ μήλου και γαρνίρουμε με φύλλα φασκόμηλου.