ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ, ΚΑΣΤΑΝΟ & ΜΑΣΤΕΛΟ ΧΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιώργο Ξυνό

Ημερομηνία Προβολής: 13/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 στήθος γαλοπούλας
  • 5 δαμάσκηνα
  • 4 φέτες μπέικον
  • 100 γρ. κάστανα βρασμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 100 γρ. μαστέλο Χίου σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης
  • 1 ποτ. κρασί Βινσάντο
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 1 κλων. δεντρολίβανο
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε το στήθος της γαλοπούλας κόβοντάς το στη μέση κατά μήκος και το χτυπάμε για να απλώσει. Αν δεν έχουμε σφυράκι κουζίνας ή το ειδικό εργαλείο για το χτύπημα του κρέατος ζητάμε από τον χασάπη να μας το χτυπήσει, καθώς είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να το τυλίξουμε σε ρολό. Απλώνουμε τις φέτες του μπέικον πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ξαπλώνουμε από πάνω το φιλέτο. Τοποθετούμε σε μια οριζόντια γραμμή στη μία άκρη του φιλέτου τα δαμάσκηνα, τα κάστανα, τους ξηρούς καρπούς και το μαστέλο κομμένο σε λωρίδες. Βάζουμε τα υλικά το ένα πάνω στο άλλο σε μια σειρά και αλατοπιπερώνουμε όλο το φιλέτο. Τυλίγουμε σφιχτά το φιλέτο με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου και το ρίχνουμε ολόκληρο σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Το αφήνουμε για 20-25 περίπου λεπτά να βράσει σε μέτρια φωτιά. Το βγάζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρολό μέχρι να ροδίσει γύρω γύρω. Σβήνουμε με το βινσάντο και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε μια κουταλιά μαργαρίνη και ανακατεύουμε για να λιώσει και να δέσει η σάλτσα.

Βγάζουμε το ρολό από το τηγάνι, το κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα του.