ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Σπύρο Παυλίδη
Ημέρα προβολής: 27/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κονσέρβα Τόνο σε ελαιόλαδο Trata
- 200 γρ. πλιγούρι
- 1 ντομάτα
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- ½ ματσ. μυρώνια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 αγγούρι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 παξιμάδι χαρούπι
- ½ ματσ. μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό, για 10 λεπτά.
Τρίβουμε στο μούλτι το παξιμάδι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Έπειτα τρίβουμε τη ντομάτα, τη σουρώνουμε και με το χυμό της ντομάτας μουλιάζουμε το τριμμένο παξιμάδι. Ρίχνουμε αλάτι, το ελαιόλαδο,
το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αγγουράκι, τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μουλιασμένο πλιγούρι, την πιπεριά, το ξερό κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και αλάτι. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον προσθέτουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε τα μυρώνια, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το ταμπουλέ με τον τόνο.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι, περιχύνουμε με το λάδι του τόνου και γαρνίρουμε με μυρώνια.