ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Κωστή Καμπά
Ημέρα προβολής 12/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μπακαλιάρο παστό ξαλμυρισμένο
- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
Για τη μπεσαμέλ:
- 1 λίτρο γάλα
- 5 αβγά
- 100 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 100 γρ. αλεύρι
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Αλάτι – πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας:
- 2 κιλά πατάτες
- 2 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 1 λίτρο γάλα
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον μπακαλιάρο:
Ψήνουμε τον μπακαλιάρο στον ατμομάγειρα, για 10 λεπτά και τον κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Για τον πουρέ πατάτας:
Βράζουμε τις πατάτες και ζεσταίνουμε το γάλα.
Λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες και τις χτυπάμε με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, τη μαργαρίνη με βούτυρο, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.
Για τη μπεσαμέλ:
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο, ρίχνουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το αλεύρι, το γάλα και ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το αβγό, αλάτι και πιπέρι.
Για το σπανάκι:
Ζεσταίνουμε το σπανάκι σε βραστό νερο, το κρυώνουμε αμέσως σε νερό με πάγο και το ψιλοκόβουμε.
Ανακατεύουμε το σπανάκι με τη μπεσαμέλ και τον μπακαλιάρο με τη μπεσαμέλ. Βάζουμε σε ένα πυρέξ τον πουρέ και τον απλώνουμε με ένα κορνέ ή με μία σπάτουλα.
Προσθέτουμε από πάνω μία στρώση μπακαλιάρου.
Έπειτα απλώνουμε μία στρώση σπανάκι και από πάνω ρίχνουμε τον υπόλοιπο πουρέ.
Ψήνουμε στον φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.