ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
250 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 ΣΦΗΝ. ΚΟΝΙΑΚ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
5-6 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
1/2 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΣΟΥΣΑΜΙ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ -ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομματάκια. Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο το κοτόπουλο, ρίχνουμε το φρέσκο θυμάρι και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, το σκόρδο και αλάτι. Σβήνουμε με το κονιάκ, ρίχνουμε τη μουστάρδα με μέλι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Έπειτα απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας. Βάζουμε από πάνω τις φέτες havarti, προσθέτουμε τη γέμιση με το κοτόπουλο στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε σε χοντρό ρολό. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό ταψί, βάζουμε το ρολό με το κοτόπουλο, το χαράζουμε μπακλαβαδωτά και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.