ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/02/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Αντωνία Παπακωνσταντίνου
Ημέρα προβολής 3/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 450 γρ. κατεψυγμένα φασόλια χάνδρες Ifantis
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
Για τη σάλτσα
¼ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
1 κρεμμύδι
2 σκελ.σκόρδο
1 κ.σ. ντοματοπελτέ Pumarro
1 κ.γ. μπαχάρι
1 κ.γ. κοκκινοπίπερο
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
Φλούδα πορτοκαλιού
Αλάτι- πιπέρι
¼ ματσ. μαϊντανό
1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, προσθέτουμε τις χάνδρες, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό κότας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το μπαχάρι τριμμένο και το κοκκινοπίπερο και σωτάρουμε 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και την κέτσαπ. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά ρίχνουμε τις φλούδες από πορτοκάλι και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τα φασόλια, χωρίς πολλά υγρά και μαγειρεύουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαργαρίνη με βούτυρο, αφήνουμε να πάρουν μία βράση και σερβίρουμε.