ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 36X27 ΕΚ.
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ:
1 ΚΙΛΟ ΑΡΝΙ ΜΠΟΥΤΙ
5 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
250 ML ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
1/2 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΦΛ. ΝΕΡΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ:
1 ½ ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ
50 ΓΡ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
2 ΛΕΜΟΝΙΑ
2 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
2 ΦΛ. ΝΕΡΟ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το αρνάκι:
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το αρνάκι. Ζεσταίνουμε ελαφρώς σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό ντομάτας και τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, για 30 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε τη ρίγανη και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.
Για τις πατάτες:
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε στο ταψί. Τις αλατοπιπερωνουμε και ρίχνουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το δενδρολίβανο τη μουστάρδα, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε λίγο νερό στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε το αρνάκι με τις ψητές πατάτες