ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 ΚΙΛΟ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ
2 ΠΡΑΣΑ (ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕΡΟΣ)
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 LT ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
200 LT ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
300 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1/2 ΛΕΜΟΝΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ:
5 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ
3 ΚΛΩΝ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
3 Κ.Σ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις διατηρούμε σε κρύο νερό.
Σωτάρουμε ελαφρώς, σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και βούτυρο το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, αλάτι, πιπέρι και σωτάρουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου μέχρι να καλύψουμε της πατάτες.
Αφήνουμε τη σούπα, σε χαμηλή φωτιά, να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Έπειτα πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ, προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το σκληρό τυρί Δανίας, τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνει βελουτέ.
Για τα κρουτόν:
Κόβουμε σε κύβους το ψωμί του τοστ, το βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε το φρέσκο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το σκληρό τυρί Δανίας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 8-10 λεπτά.
Σερβίρουμε την σούπα γλυκοπατάτας, προσθέτουμε τα κρουτόν και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.