ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/10/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Άρη Τσανακλίδη
Η κλασσική κρέμα από καλαμποκάλευρο επιστρέφει στις γκουρμέ κουζίνες και σ’ αυτή τη συνταγή συνδυάζεται υπέροχα με διάφορα μανιτάρια.
Ημερομηνία Προβολής: 25/10/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό πολέντα
- 2 μανιτάρια πορτομπέλο
- 5 μανιτάρια champignon
- 5 αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 1 lt ζωμό κότας Knorr
- 100 γρ. παρμεζάνα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50 ml μαργαρίνη Βιταμ
- 150 γρ. σπανάκι
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι και Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πολέντα: Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον ζωμό κότας με ένα λίτρο νερό. Μόλις ο ζωμός αρχίσει να βράζει βάζουμε την πολέντα (χοντρό καλαμποκίσιο σιμιγδάλι) και την ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με το φουέ μέχρι να πιεί όλο το ζωμό και να γίνει ένας ωραίος πηχτός χυλός. Έπειτα ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και παρμεζάνα (αν θέλουμε) και είναι έτοιμη.
Για τα μανιτάρια: Έχουμε βάλει σε μπολάκι με νερό τα πορτσίνι για να μαλακώσουν για μισή με μία ώρα. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Σε τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, προσθέτοντας ένα κλωνάρι θυμάρι. Αφού σοταριστούν προσθέτουμε στο τηγάνι αλάτι και πιπέρι, τη μαργαρίνη για να δέσει η σάλτσα, το σπανάκι και ζουμί από τα μανιτάρια πορτσίνι, που θα δώσει επιπλέον νοστιμιά. Τοποθετούμε την πολέντα σε ένα βαθύ πιάτο κι από πάνω την σάλτσα με τα μανιτάρια που έχουμε ετοιμάσει. Προσθέτουμε φλοίδες παρμεζάνας και
το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.