ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Domenico (Mimo) Licchelli
Ημέρα προβολής 17/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 ντομάτα
- 5 ντοματίνια
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 3-4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- ¼ κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 5-6 φύλλα βασιλικού
- 1 κλων. θυμάρι
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σκόρδο σε νερό για να μην πικρίζει.
Βάζουμε σε ένα ταψί ολόκληρες τις πιπεριές, την ντομάτα και τα ντοματίνια.
Ψήνουμε, για 20 λεπτά τις πιπεριές και για 10 λεπτά τις ντομάτες, στους 180-200 βαθμούς.
Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το βρασμένο σκόρδο και το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε αλάτι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και την καστανή ζάχαρη.
Σωτάρουμε σε ένα άλλο τηγάνι με ελαιόλαδο το βρασμένο σκόρδο, τον βασιλικό, την ψητή ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τα ψημένα ντοματίνια ξεφλουδισμένα, αλάτι και μαϊντανό.
Κόβουμε και βγάζουμε τα σπόρια από τις ψημένες πιπεριές.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, βασιλικό, θυμάρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τις ντομάτες, από πάνω τις πιπεριές, το κρεμμύδι, βασιλικό και θυμάρι.