ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΡΑΤΑ (100 ΓΡ.)
250 ΓΡ. ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
300 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
1 ΣΦΗΝ. ΟΥΖΟ
16 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
1/4 Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
2-3 Κ.Σ. ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό. Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο αρωματισμένο με μοσχοκάρυδο και πάπρικα, το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το σπανάκι, το αλατίζουμε και σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα ντοματίνια και λίγο ζουμί από τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος βάζουμε το πικάντικο χταποδάκι, ρίχνουμε το καβουρδισμένο σουσάμι, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι.