ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Έλενα Μπαρμπέα
Ημερομηνία προβολής 02/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1½ κ. χόρτα (σέσκουλα, σπανάκι, λάπαθα)
- 2 κρεμμύδια
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 100 γρ. πράσο
- 2 ντομάτες
- 100 γρ. σχοινόπρασο
- Σκόρδο
- Άνηθο
- Μαϊντανό
- Δυόσμο
- 200 γρ. φέτα σκληρή
- Ελαιόλαδο Άλτις
- ½ φλ. λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε τα σέσκουλα για να μαλακώσουν. Κόβουμε τα χόρτα σε 2 – 3 μέρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το πράσο και το σκόρδο. Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα χόρτα και την ντομάτα και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Όταν αρχίσουν τα υγρά τους να δένουν, προσθέτουμε τη φέτα και τα αφήνουμε 1 – 2 λεπτά ακόμα. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο και το σχοινόπρασο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά. Γαρνίρουμε με λίγα κομμάτια φέτας από πάνω.