ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ & ΣΑΛΑΤΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Από τον Chef Βασίλη Σικαλιά

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ & ΣΑΛΑΤΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 ΧΤΑΠΟΔΙ (1200 ΓΡ.)
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΟΤΟ
200 ML ΜΗΛΟΞΥΔΟ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
1 Κ.Σ. ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΥΣ ΚΟΚΚΟΥΣ ΠΙΠΕΡΙΟΥ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ:
1 ΑΒΟΚΑΝΤΟ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
1 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
5 ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
1 ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΦΕΤΕΣ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χταπόδι:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τους κόκκους πιπεριού, τα φύλλα δάφνης, το καρότο, το κρεμμύδι, το μηλόξυδο και το χταπόδι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και το βράζουμε, για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα το σουρώνουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.

Για τη σαλάτα αβοκάντο:
Κόβουμε το αβοκάντο σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον δυόσμο, τον κόλιανδρο, την καυτερή πιπεριά, το χυμό λάιμ, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το βρασμένο χταπόδι για να κάνει κρούστα. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού BBQ και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το χταπόδι με τη σαλάτα αβοκάντο. Πασπαλίζουμε με ξύσμα λάιμ και γαρνίρουμε με φέτες λάιμ.