ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ 25X30 ΕΚ.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΙΤΑ:

200 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
7 ΑΒΓΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
150 ML ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
80 ΓΡ. ΚΟΝΙΑΚ
400 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ
180 ΓΡ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2 Κ.Σ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
½ Κ.Γ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
½ Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
2 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
400 ΓΡ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ ΡΟΦΗΜΑ (ΜΕ 5 Κ.Γ. ΚΑΦΕ)
400 ΓΡ. ΝΕΡΟ
400 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΒΑΝΙΛΙΝΗ
ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ
ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε εκτός μίξερ το κονιάκ, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Έπειτα βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, τα καβουρδισμένα τριμμένα φουντούκια, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, την κανέλλα και ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και απλώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι όταν τρυπήσουμε το κέντρο της καρυδόπιτας. Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι καφέ:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη φλούδα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ρόφημα ελληνικού καφέ χωρίς το κατακάθι και το αφήνουμε να βράσει, για 5 λεπτά.

Κόβουμε την κρύα φουντουκόπιτα σε κομμάτια και στη συνέχεια τη σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι και να πέσει λίγο η θερμοκρασία της.
Περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα, πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια και σερβίρουμε.