ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΤΡΙΦΤΟΥΔΙ ΜΕ ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΠΕΣΤΟ ΑΡΑΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Δημήτρη Μαυράκη

Ημερομηνία προβολής 13/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κατεψυγμένο αρακά Ifantis 
  • 50 γρ. καπνιστό μπέικον Ifantis 
  • 100 γρ. στριφτούδια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50 γρ. άνηθο 
  • 3 κ.σ. καρύδια
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 50 γρ. γραβιέρα
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα στριφτούδια 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού της συσκευασίας και σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι, περίπου 2 κ.σ.. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Κόβουμε το μπέικον σε καρεδάκια και το προσθέτουμε στον αρακά. Ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι, άνηθο ψιλοκομμένο, καρύδια και αφήνουμε να σοταριστεί 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε 1 φλ. νερό ζεστό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα. Χτυπάμε στο μπλέντερ τον περισσότερο αρακά με ελάχιστο νερό, λάδι και τη γραβιέρα. Επιστρέφουμε το πέστο αρακά στη κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και βάζουμε να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, προσθέτουμε τα στριφτούδια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με φλοίδες τυριού.