ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΥΖΙ ΑΓΡΙΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/02/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Κάλλια Κουμεντάκη

Ημερομηνία προβολής 15/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. ρύζι άγριο
  • 500 γρ. πλευρώτους
  • 130 γρ συκόμελο
  • 4 πιπεριές φλωρίνης ψητές 
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • 2 σκελ. σκόρδο
  •  ½ ποτ. λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Μαϊντανό 
  • Γραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε το ρύζι σε ζεστό νερό από το προηγούμενο βράδυ. Βράζουμε το ρύζι σε νερό με τον ½ ζωμό λαχανικών για 45 λεπτά περίπου. Η αναλογία είναι 1 μέρος ρύζι, 2 μέρη νερό. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε καλά ζεσταμένο τηγάνι όπου έχουμε ρίξει λάδι και ζουμί από τις πιπεριές που θα χρησιμοποιήσουμε. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών και πιπέρι. Σβήνουμε με λευκό κρασί και συκόμελο. Τέλος βάζουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και το σκόρδο λιωμένο. Μόλις βράσει το ρύζι μας, το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε λίγο μαϊντανο.
Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα.